Zoom op objecten

Sneltoets

Zoom op objecten

Weergave > Zoom

Ctrl+6 (Windows)

Cmd+6 (Mac)

FitToObjects_button (Weergavebalk)

Het commando Zoom op objecten vereenvoudigt het in- en uitzoomen op de tekening. De werking van dit commando verschilt al naargelang je een object selecteerde of niets selecteerde. Als je geen object selecteerde, zal worden uitgezoomd, zodat alle objecten op de tekening zichtbaar worden, zelfs als deze objecten buiten het afdrukgebied vallen. De tweede mogelijkheid is om in te zoomen op een of meer specifieke objecten.

Wanneer je het commando uitvoert op een niet-bijgesneden tekening in 3D-aanzicht wordt de weergavegrootte van het model of object aangepast aan de tekenzone maar blijft het perspectief behouden.

Om in of uit te zoomen zodat alle zichtbare objecten in de tekenzone passen:

Zorg ervoor dat de actieve laag de objecten bevat die je wilt bekijken en dat er geen objecten geselecteerd zijn wanneer u het commando uitvoert.

Selecteer het commando of klik op de knop in de Weergavebalk.

Er wordt in- of uitgezoomd totdat alle in de tekening aanwezige en zichtbare objecten in de tekenzone passen.

Om een of meerdere specifieke objecten uitvergroot in de tekenzone te tonen:

Zorg ervoor dat de actieve laag de objecten bevat die je wilt bekijken.

Selecteer het object of de objecten die je wilt bekijken.

Selecteer het commando of klik op de knop in de Weergavebalk.

Vectorworks zoomt in totdat enkel de geselecteerde objecten in de tekenzone zichtbaar zijn.

Zoom

Zoom op tekenformaat